2015. december 22., kedd

Hókifli

Mákos-szilvalekváros hókifli

A saját kezűleg készített meglepetésnél nincs jobb ajándék, az pedig hab a tortán, ha meg is ehetjük a karácsonyfa alatt talált csomag tartalmát. Az ehető ajándéknak a barátunk, családtagunk vagy szomszédunk garantáltan örülni fog. Napokkal az ünnep előtt is elkészíthetjük ezeket az édes falatokat. Az érkező vendégek minden bizonnyal majd elkérik a receptet is.

Recept
50 dkg liszt
25 dkg növényi margarin
3 evőkanál porcukor
2 zacskó vanillin cukor
1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor 

Annyi növényi „tejföl” amitől puha állagú tésztát kapunk
Csipet só
Összegyúrom a tésztát és egy éjszakára a hűtőben pihentetem.
Másnap nyújtom, betöltöm lekvárral, mákkal, dióval, gesztenyével.190 fokon 12-15 percig sütöm.