2016. február 17., szerda

Magos mazsolás kenyér

Magos mazsolás kenyér

Kenyérnek kenyér és nem is akár milyen, de ne egy klasszikus fehér kenyérre gondoljatok puha béllel, hanem egy kókuszillatú, juharszirupos roppanós édesre. Az illat és íz orgia nagyon intenzív. Lehet még dúsítani narancshéjjal, fahéjjal, mákkal, csoki pasztillával. Tökéletes reggelire vagy egyszerűen csak nassolni belőle. Pirítósnak is  nagyon finom.

 Hozzávalók:
200 g vegyes magok (én tettem bele diót, mogyorót, kesudiót, mandulát, napraforgómagot)
30 g lenmagpehely
50 g aranysárga lenmag
72,5 g zabpehely
72,5 g gyümölcs liszt
30 g mazsola
4 evőkanál útifű maghéj
2 evőkanál chia mag
2 evőkanál juharszirup
3 evőkanál kókuszolaj
375 ml rizstej
Csipet só

 A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem. Hozzáöntöttem a felolvasztott kókuszolajat, juharszirupot és a rizstejet majd elkevertem, hogy egynemű legyen a massza. Hosszúkás szilikon sütőformába tettem és elegyengettem. Majd 2 órát állni hagytam, hogy az útifű maghéj és a chia mag jól magába szívja a nedvességet.
Légkeveréses sütőben 180 fokon sütöttem 25 percig a formában, utána kivettem belőle és áttettem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre és még sütöttem 30-35 percig.

Kókuszkrémmel és édesanyám házi cukormentes baracklekvárjával fogyasztottuk.