Vastag spagetti paradicsomszószos padlizsánnal
A hétvége mostanában nálunk sajnos ugyan olyan rohanós
mintha hétköznap lenne. A férjem dolgozik, a nagy fiamnak délelőtt edzés, a
kettő kisebbel irány a bolt bevásárolni, de amint végeztünk megyünk vissza a
kifáradt kiskamasz gyermekemért az uszodához. Hazaérve gyorsan ebédet kell főznöm,
mert mindenki éhes.
Hozzávalók:
1 doboz paradicsomszósz
1 db padlizsán
30 dkg gomba
5 dkg szárított paradicsom
10 szem olivabogyó
1 db vöröshagyma
1 dl olíva olaj
só, bors, bazsalikom
5 dkg növényi sajt
A padlizsánt meghámozom és nagyon apró kockákra vágom,
besózom és állni hagyom, hogy a kesernyés leve kifolyjon. A gombákat megmosom és
felszeletelem, közben a serpenyőben olajat hevítek és a kockára vágott hagymát
megdinsztelem. Hozzáteszem, a gombát sózom, borsozom, és szép barnára
megpirítom. A padlizsán kockák levét papírtörlővel felitatom, forró olajba
beledobom és megsütöm puhára, ízesítem. A spagettinek bő enyhén sós, olajos
vizet teszek fel, és a megadott időpontig főzöm. A pirított gombához teszem a
kész padlizsánt, vágok bele aszalt paradicsomot,olivabogyót és nyakon öntöm
házi paradicsomszósszal. A végén durvára vágott bazsalikommal összeforralom.
A tésztát leszűröm, és a szósszal összekeverem vagy csak a
tetejére halmozom. Növényi sajtot reszelek rá.