Csicseriborsós és céklás ropogós
Már napok óta készültem, hogy zöldségekből ropogóst süssek,
de valahogy nem volt alkalmas egyik nap sem. Na, ma pont szakadt az eső és nem
mentünk sehova így gyorsan nekiálltam az alapanyagokat kipakolni és még jól is
jött a kinti hideg miatt, hogy begyújtottam a sütőt.
2 répát és 2 közepes céklát megmostam és alufóliába
csomagolva 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöttem, amíg meg nem puhultak.
Közben a 100 g csicseriborsó szemeket (főzés nélkül)
kávédarálóban rusztikusra, darabosra, apró szemcsésre daráltam. (ettől lesz
majd ropogós)
A cékláshoz:
A megsült céklákat meghámoztam, késes darálóba bele
kockáztam mellé még az egyik sült répát megpucolva, egy fél cukkinit (azt is
meghámozva) vöröshagymát, fűszereket.
Fűszerek: só, kakukkfű, tárkony, pici majoránna, tandori
masala és kevéske mustár. Ezeket összedarálni apróra és a végén a darabos
csicseriborsót hozzáadni. Akkor jó az állaga, ha a masszát összenyomod a
tenyereddel és egyben marad.
A csicserishez:
Fél hámozott cukkini és egy hámozott sült répa, vöröshagyma,
mustár, só, tandori masala, kakukkfű, majoránna. Késes darálóba beletenni és
annyi csicserit hozzátenni, hogy egyben maradjon.
Sütőlemezre sütőpapírt tenni pici olajjal megspriccelni és
ráhalmozni a ropogósnak valót. Tetejét is olajjal megspriccelni.
210 fokon (légkeveréses) sütni, amíg arany barna nem lesz.
Az egyik oldala szép piros és kérges akkor átfordíthatjátok a másik oldalára.
Növényi majonézzel, avokádó majonézzel, salátával,
zöldségekkel, köretként vagy csak úgy magában is fogyasztható.