Banántorony házi mogyoróvajjal
A héten elkészítettem itthon a házi mogyoróvajat . Próbára
először keveset mertem csak készíteni hátha nem ízlik a családomnak, nos nem is
kell mondanom, hogy gyorsan elfogyott. Így másodjára már rutinosabban vágtam
bele a nagyobb adag előállításába. Micsoda illat lengte be a konyhát, csak az tudja,
aki már készített ilyet. Ezt a csodás vajat, gyorsan, könnyen elkészítheti
bárki. Száraz, légmentesen lezárt üvegben sokáig elállna, ha a gyerekek nem
minden reggel ezt kérnék.
Nagyon finom pirítóson lekvárral együtt, kivizselével, müzli
tetejére, vagy süteményekbe. Most én egy nagyon egyszerű kis desszertet készítettem
belőle.
A banánokat egyforma méretűre vágtam és a közepét
almamagozóval szúrtam ki.
Pár kocka étcsokoládéhoz 1 evőkanál kókuszolajat
kanalazzatok és tegyétek be a mikróba pár percre felolvadni.(nálunk karobporból
készült) Ebbe a krémbe mártsátok bele a banánokat, hogy szépen mutassanak és
hintsétek meg kókuszreszelékkel. Fejjel lefelé a nem csokis végére állítottam
fel és pár percre betettem a fagyasztóba, amíg megdermed rajta a krém, de a
banán ne fagyjon meg.Ezután megtöltöttem egy részét házi, savanykás cukormentes
meggylekvárral és a fennmaradó részbe habzsákkal beletöltöttem a mogyoróvajat.