Sült tofu
Amikor megláttam a boltban a füstölt tofut azonnal eszembe
jutott, hogy milyen gyorsan elkészíthető ebédet tudnék összedobni belőle.
Szinte láttam lelki szemeimmel, ahogy azok a nagyobb puha kockák, isszák
magukba a finom páclevet. Aztán már éreztem a számban a roppanós barnára sült
tofu kérgének az ízét és a hozzá passzoló padlizsánsalátáét.
2 zacskó füstölt tofu ( 180-180 g)
Növényi joghurt
2 gerezd fokhagyma
Só
A növényi joghurtot összekevertem a zúzott fokhagymával,
pici sóval és 1-2 órára beletettem a füstölt tofukat. Egy serpenyőben
közepesnél erősebb tűzön megsütjük. A páclé miatt először inkább csak párolódni
fog, de aztán megsül.
2 db padlizsán (én nyár végén grilleztem és azt tettem be a
fagyasztóba, így csak ki kellett venni és elkészíteni)
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
2 kis paradicsom
1/2 kápia paprika
Só, bors
Oregánó
1 evőkanál petrezselyemzöld
Rizsecet
Olívaolaj
A padlizsánt megszurkálom, villával nehogy szétrobbanjon a sütőben.200
fokon 40 percig sütöm. A sült padlizsánok belsejét kanállal kikaparom és egy
műanyag szűrőbe teszem, hogy lecsepegjen a leve. Amíg csepeg a padlizsánunk, vágjuk
össze a többi zöldséget nagyon apró kockákra, keverjük hozzá a zöld fűszereket,
sózzuk, borsozzuk. A végén a padlizsánt fakéssel vágjuk össze és keverjük bele
az aprított zöldségeket, löttyintsünk hozzá olívaolajat és rizsecetet ha
szükséges még ízesítsük.
Tálalhatjuk
növényi joghurttal és lepénykenyérrel.