Sült zeller
Valljuk be őszintén, mindenkinek volt már az életében olyan
napja, hogy semmihez sem volt kedve, vagy éppen megkívánt valami ételt, amit
azonnal megszeretett volna enni. Nos, nekem ez az utóbbi napom volt ma.
A méltánytalanul csak
leveszöldségnek elkönyvelt zeller hihetetlen sok lehetőséget tartogat nem csak
krémleves formájában. Remekül helyettesítheted vele a szénhidrátban gazdag
köreteket. Ezt a gumós növényt minden formájában elkészítve szeretem, de csőben
sütve még nem ettem. Így csak azon járt az eszem, hogy minél hamarabb
elkészíthessem ebédre magamnak. A hűtőben árválkodott még egy egész karalábé is
és úgy gondoltam jó társa lenne a sütőben a zellernek. A meglepetés akkor ért
igazán, amikor a kisfiam is elkezdte enni a sült zellert. Tudom nem egy nehéz
tartalmas ebéd, de ezt kívántam. Figyeljünk a szervezetünk jelzéseire és én
most ezt tettem. Nagyadag nyers zöldséggel és mártogatóssal kiváló főfogás.
zeller
vegamix
friss rozmaring
só
olívaolaj
Pucold
meg a zellert és vágd vékony hasábokra. Sózd meg és forgasd össze a vegamixel
meg a friss rozmaringgal.(vagy ízlésed szerinti fűszerkeverékkel) Tedd
sütőpapírral bélelt tepsibe és permetezd meg olajjal egyenletesen. Légkeveréses
sütőben 210 fokon süsd 20-30 perc alatt készre.