Magos mazsolás kenyér
Kenyérnek kenyér és nem is akár milyen, de ne egy klasszikus
fehér kenyérre gondoljatok puha béllel, hanem egy kókuszillatú, juharszirupos
roppanós édesre. Az illat és íz orgia nagyon intenzív. Lehet még dúsítani
narancshéjjal, fahéjjal, mákkal, csoki pasztillával. Tökéletes reggelire vagy
egyszerűen csak nassolni belőle. Pirítósnak is nagyon finom.
200 g vegyes magok (én tettem bele diót, mogyorót, kesudiót,
mandulát, napraforgómagot)
30 g lenmagpehely
50 g aranysárga lenmag
72,5 g zabpehely
72,5 g gyümölcs liszt
30 g mazsola
4 evőkanál útifű maghéj
2 evőkanál chia mag
2 evőkanál juharszirup
3 evőkanál kókuszolaj
375 ml rizstej
Csipet só
Légkeveréses sütőben 180 fokon sütöttem 25 percig a
formában, utána kivettem belőle és áttettem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre
és még sütöttem 30-35 percig.
Kókuszkrémmel és édesanyám házi cukormentes
baracklekvárjával fogyasztottuk.