Csőben sült zöldségek
Amikor egy fáradt nap után hazaérünk a gyerekekkel a
suliból, másra sem vágyom csak, hogy a vacsora gyorsan elkészíthető és egyszerű
legyen. Mit egyszerű a legegyszerűbb vacsik egyike. Ez a recept a gyorsan
összevágom, bedobom, megsütöm és megeszem négyes rendszerén alapszik. Érdemes
hát belevágni, mert bármit is csinálunk otthon, ez az étel nem időigényes
előkészületek szempontjából a sütő meg elvégzi a többi munkát.
Vegyél elő egy sütőlemezt és béleld ki sütőpapírral. Állítsd
be a légkeveréses sütőt 210 fokra. Tetszésed szerinti zöldségeket, ami van
otthon készítsd elő, tisztítsd meg és vágd egyforma darabokra. Én burgonyát,
gombát, hagymát, egész zöldbabot vettem elő a hűtőből.
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kb. egyforma méretűre.
Tegyük bele egy tálba picit sózzuk, vegamixezzük, fűszerezzük friss
rozmaringgal. Halmozzuk rá a sütőlemezre és locsoljuk meg kevés olíva olajjal.
Toljuk be a sütőbe és süssük halvány rózsaszínűre. Amíg a krumpli félig
elkészül, mossuk meg a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, tegyük hozzá a
cikkekre vágott hagymát és készítsük elő a sütéshez a zöldségeket. Mikor már
látjuk, hogy a burgonyának szép színe van, halmozzuk mellé a hagymás gombát és
az egész zöldbabot. Löttyintsünk rá kevés olíva olajat. Nagyon finom, ha a
zöldbab tetejére teszünk egy kettő zúzott fokhagymát. Süssük roppanósra őket, vagy teljesen puhára.
Ki hogy szereti. Tálalhatjuk növényi joghurttal, paradicsommal, paprikával,
salátával, avokádóval és rukkolával.