2016. április 25., hétfő

Flódni kicsit másképpen

Flódni kicsit másképpen

 
Mérő poharat használtam, így azt hiszem gyorsabban halad a hozzávalók kimérése.
2 dl kölest átmostam és beletettem egy lábasba, majd öntöttem hozzá 4 dl növényi tejet (nekem most zab volt itthon) 1 zacskó vanillin cukrot, vagy 1/2 vanília rúd kikapart belseje, de hozzá lehet tenni a rudat is. Lefedem és lassú tűzön puhára pároltam.

Amíg fő az édes köles addig 3 almát meghámozok és egy közepes répát. Ezeket lereszelem, meghintem 1 evőkanál nádcukorral és állni hagyom, hogy levet engedjen. Nekem nagyon finom édes volt az alma és a répa is ezért elég volt ennyi cukor hozzá. Természetesen bármilyen édesítőszerrel lehet helyettesíteni

2 dl mákot 2 evőkanál nádcukorral megdaráltam és felbontottam édesanyám házi sárgabarack lekvárját.

Én egy tortaformát kibéleltem sütőpapírral (24 cm-es) és a langyos köles felét belenyomkodtam. Megkentem a lekvárral és a kinyomkodott lereszelt répa, alma töltelék felét rátettem erre jön a darált mák majd újból a köles, lekvár, kinyomkodott répa, alma és a mák. Tetejére lekvár pöttyök, egy marék zabpehely meg egy marék durvára vágott dió.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 40 percig sütöttem.