Házi bounty szelet
Én nem tudom, hogy mi van velem, de
hetek óta kívánom az édességet. Nem tudom, mi okozhatja ezt az állapotot, de
hála ez csak ezer évben egyszer szokott rám törni. Folyamatosan ellenálltam
eddig a kísértésnek, de nemrégen láttam egy videót ahol sűrített tejjel
készítették el. Gondoltam, hogy más megoldással is jó lehet.
Recept
200 g kókuszreszelék
2,5 dl rizstej
1 dl kókuszkrém
2 teáskanál nyírfacukor
2 teáskanál kukoricakeményítő
3 teáskanál útifű maghéj
Csokimáz
200 g 70%-os étcsoki
4 teáskanál kókuszolaj vagy
ugyanennyi olvasztott kakaóvaj
A kakaóvajjal jobban dermed és
szebb lesz a fénye.
A kókuszreszelék, rizstej, kókuszkrém, nyírfacukor, kombót egy tálban összekeverem
és felteszem a gázra felforralni 2-3 percre, hogy csak pöszörögjön. Ez a
folyamat azért fontos, hogy a keményítő megtudjon kötni és szaftosabb legyen a
kókuszmasszánk ne nyögvenyelős, száraz. A keményítőt hozzáteszem, keverek rajta
még egyet, kettőt és lehúzom a tűzről. Így melegen tettem bele az útifű
maghéjat, hogy beduzzadjon. Kóstoljuk, meg és itt még édesíthetitek, ha
szükséges.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral
és belesimítottam a masszát. Amikor kihűlt betettem a fagyasztóba 1 óra
hosszára. A cél nem a fagyasztás csak a dermesztés. Amíg pihen, addig fel lehet
olvasztani a csokoládét. A letelt idő után kivettem, felszeltem, formáztam és
ráöntöttem a csoki mázat. Majd ismét fagyasztóba be, hogy megdermedjen a csoki,
kivenni és az alját is bemártani a csokoládéba. Visszatenni dermedni, ezután ki
lehet venni és annyit magadba tömni amennyit csak bírsz amíg a család többi
tagja haza nem ér.