Gyömbéres zöldségleves
rizstésztával
A kietlen téli időszak után, a tavasz újra széles választékban kínál zöldségeket és friss fűszernövényeket. Nem csak különösen finom és aromás ízt nyújtanak, de gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, erősítve így az immunrendszert. A méregtelenítéssel járó téli tisztítókúra nem kell, hogy unalmas és egyhangú legyen. Ha már zöldség, akkor legyen izgalmas és élvezetes. Ez a leves szuper finom, könnyű szállítani és ebéd előtt is könnyen összedobható.
1 sárgarépa 1 cukkini 4-5 brokkoli rózsa 3-4 karika kápia paprika 2 db újhagyma 80 g zöldborsó 100 g leveles zöldség 1/2 karalábé
250 g rizstészta
Aki szereti, tehet bele
szójaszószt, chiliszószt, koriandert, misot.
A répát, cukkinit, karalábét,
gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Az újhagymát és a leveles zöldségeket
finomra szeljük össze. Kókuszolajon picit pirítsuk meg a lereszelt zöldségeket
és a brokkolit. Sózzuk, borsozzuk, vegamixezzük és öntsük fel vízzel. Forrástól
számítva pár percig főzzük és az utolsó pillanatban tegyük hozzá az újhagymát,
leveles zöldségeket, paprikát, zöldborsót. Ízlés szerint ízesíthetjük még pár
csepp szójaszósszal vagy chilivel.A tányérunkba tegyük bele a
rizstésztát és szedjük rá a forró zöldséglevest, pár perc elteltével már
ehetjük is. Aki munkahelyre szeretné elvinni az egy befőttes üveg aljára,
tegyen rizstésztát és külön másik üvegbe meg levest. Forrósítsa fel a levest és
öntse össze a kettőt.