Rozsos
kocsikerék házi meggylekvárral
Volt
egy üveg házi lekvárom és valami gyorsan, könnyen elkészíthető süteménybe
szerettem volna beletölteni. A ropogós keksz és a finom lekvár kombinációjával
nem lehet mellélőni. Abszolút győztes egy pohár növényi tejjel, teával vagy
fagylalt mellé.
Recept
165 g
liszt
100 g
rozsliszt
50 g
kendermag liszt
135 g
növényi margarin
140 g
kókuszvirág cukor
1
zacskó vanillin cukor v. 1/2 vanília rúd kikapart belseje
7 g
foszfátmentes sütőpor
1/2 dl
növényi tej (ha száraz lenne, a tésztánk óvatosan öntsünk hozzá még)
Csipet
só
A
tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Jó állagú ruganyos tésztát kell, hogy
kapjunk. Tedd be a hűtőbe 1 óra hosszára.(Én úgy szoktam csinálni, hogy
kinyújtom, szaggatom és utána teszem be tepsistől a hűtőbe. Így könnyebben
nyújtható a tészta, nem törik, de mégis hűtve van.) Nyújtsd ki a tésztát 3 mm
vastagra, és süteményszaggatóval (Nekem 6 cm-es volt) szaggasd ki a kekszeket.
Bélelj ki két tepsit sütőpapírral és menet közben sorban tedd bele a
kekszeket.180 fokon 18-20 percig süsd világos aranybarnára.
Amikor
kihűltek a tészták a két felet ragaszd össze jó minőségű lekvárral, díszítheted
csokival, karobporos mázzal.