2016. április 12., kedd

Meggyes brownie

Nyers meggyes brownie

Vendégek jöttek és a vendégek vegyes táplálkozásúak. Valami olyat szerettem volna készíteni nekik, amitől nem idegenkednek, és mégis bepillantást nyernek a vegán vagy nyers konyha rejtelmeibe. Mi sem egyszerűbb ilyenkor, ha édességet készít az ember. Az íze a sportszeletre emlékeztető és igen…. nagyon kapós volt az utolsó kockáig elfogyott. 

Hozzávalók:9 db beáztatott király datolya, amit beleteszek késes aprítóba és összedarálom. Ehhez adok 2 dl mandulalisztet, 2 teáskanál kakaóport (én karobport használtam) és 50 g felolvasztott 70%-os étcsokit , 1/2 teáskanál fahéjat, 2 teáskanál kókuszolajat, 1/2 dl frissen facsart narancslevet, 2 evőkanál mogyoróvajat és egy nagy marék fagyasztott meggyet.
 

Csak a datolyát aprítom össze utána már kézzel vagy keverőlapáttal keverem össze az egészet. Itt még lehet édesíteni az utolsó pillanatban. Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral és belesimítom a masszát, aminek az állaga jól összenyomható, de nem ragacsos. 1-1,5 órára beteszem a fagyasztóba. Utána szeletelhető.