2016. április 20., szerda

Rozsos kocsikerék

Rozsos kocsikerék házi meggylekvárral

Volt egy üveg házi lekvárom és valami gyorsan, könnyen elkészíthető süteménybe szerettem volna beletölteni. A ropogós keksz és a finom lekvár kombinációjával nem lehet mellélőni. Abszolút győztes egy pohár növényi tejjel, teával vagy fagylalt mellé.



Recept
165 g liszt
100 g rozsliszt
50 g kendermag liszt
135 g növényi margarin
140 g kókuszvirág cukor
1 zacskó vanillin cukor v. 1/2 vanília rúd kikapart belseje
7 g foszfátmentes sütőpor
1/2 dl növényi tej (ha száraz lenne, a tésztánk óvatosan öntsünk hozzá még)
Csipet só

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Jó állagú ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk. Tedd be a hűtőbe 1 óra hosszára.(Én úgy szoktam csinálni, hogy kinyújtom, szaggatom és utána teszem be tepsistől a hűtőbe. Így könnyebben nyújtható a tészta, nem törik, de mégis hűtve van.) Nyújtsd ki a tésztát 3 mm vastagra, és süteményszaggatóval (Nekem 6 cm-es volt) szaggasd ki a kekszeket. Bélelj ki két tepsit sütőpapírral és menet közben sorban tedd bele a kekszeket.180 fokon 18-20 percig süsd világos aranybarnára.
Amikor kihűltek a tészták a két felet ragaszd össze jó minőségű lekvárral, díszítheted csokival, karobporos mázzal.