2016. február 19., péntek

Csőben sült zöldségek

Csőben sült zöldségek

Amikor egy fáradt nap után hazaérünk a gyerekekkel a suliból, másra sem vágyom csak, hogy a vacsora gyorsan elkészíthető és egyszerű legyen. Mit egyszerű a legegyszerűbb vacsik egyike. Ez a recept a gyorsan összevágom, bedobom, megsütöm és megeszem négyes rendszerén alapszik. Érdemes hát belevágni, mert bármit is csinálunk otthon, ez az étel nem időigényes előkészületek szempontjából a sütő meg elvégzi a többi munkát.

Vegyél elő egy sütőlemezt és béleld ki sütőpapírral. Állítsd be a légkeveréses sütőt 210 fokra. Tetszésed szerinti zöldségeket, ami van otthon készítsd elő, tisztítsd meg és vágd egyforma darabokra. Én burgonyát, gombát, hagymát, egész zöldbabot vettem elő a hűtőből.

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kb. egyforma méretűre. Tegyük bele egy tálba picit sózzuk, vegamixezzük, fűszerezzük friss rozmaringgal. Halmozzuk rá a sütőlemezre és locsoljuk meg kevés olíva olajjal. Toljuk be a sütőbe és süssük halvány rózsaszínűre. Amíg a krumpli félig elkészül, mossuk meg a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, tegyük hozzá a cikkekre vágott hagymát és készítsük elő a sütéshez a zöldségeket. Mikor már látjuk, hogy a burgonyának szép színe van, halmozzuk mellé a hagymás gombát és az egész zöldbabot. Löttyintsünk rá kevés olíva olajat. Nagyon finom, ha a zöldbab tetejére teszünk egy kettő zúzott fokhagymát.  Süssük roppanósra őket, vagy teljesen puhára. Ki hogy szereti. Tálalhatjuk növényi joghurttal, paradicsommal, paprikával, salátával, avokádóval és rukkolával.