2016. február 7., vasárnap

Palacsinta

Gluténmentes palacsinta

Mostanában talán ez az első hétvége, hogy nem kell rohanni, hanem kényelmesen, ráérősen meg tud reggelizni a család. Kései reggeli, de azt hiszem, a fiúk egyáltalán nem bánják. Azt gondoltam ki, hogy próbára teszem magamat milyen az élet glutén nélkül, és amúgy is nemsokára kezdődik egy kihívás, amire felszeretnék készülni nem csak testileg, hanem lelkileg is. Egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy gondolná az ember. Nem sok pékárut fogyasztok egy nap, de az is nagyon hiányzik. Hullámokban törnek rám az éhségrohamok és azokat gyorsan csillapítani kell. Hol egy smoothiet csinálok magamnak, hol gyümölcsöt vagy zöldséget rágcsálok köztes étkezésként. Szóval ez nekem tényleg egy kihívás lesz, mert nem megy olyan könnyen, mint gondoltam. Próbálom a családot is belevonni, hogy ne kelljen kétféle ételt készítenem.(legalább édességből ne) Észre sem lehetett venni a palacsintán, hogy gluténmentes, mi sem bizonyítja jobban, hogy a gyerekek majdnem mindet megették.

Hozzávalók:
3 evőkanál tápiókakeményítő
2 teáskanál foszfát mentes sütőpor
1 ½ csésze (200 g) hajdina liszt
1 ½ csésze (360 ml) zab vagy mandula tej
3 evőkanál juharszirup
1/2 vanília rúd kikapart belseje
 Kókuszolaj a sütéshez

A hozzávalókat egy tálban összekeverem habverővel, és hagytam pihenni 15 percig. Szobahőmérsékleten lefedve, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
A palacsintasütőben hevítsük fel az olajat, de ne legyen nagyon forró, és tegyük bele a tésztát kis kerek adagokban, mintha amerikai palacsintát sütnénk. Süssük oldalanként 2-3 percig szép arany barnára.