Csicseriborsó leves
Mert forró, mert leves, mert laktató, mert szeretem, mert
zöldséges, mert nagyon finom.
Hozzávalók
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 szál zellerszár
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál gersli (nálam egy marék volt, de ugye nem
egyforma a markunk)
1 nagyobb paradicsom felkockázva (de lehet kockázott
paradicsom konzervből is beletenni)
Egy pindurka fahéj csak az íze végett
Só, bors, vegamix
Füstölt fűszerpaprika, édes fűszerpaprika
Kevés reszelt citromhéj (Biot szoktam venni)
4-5 levél friss zsálya
Növényi tejföl
Olíva olaj
A megtisztított zöldségeket apró kockára, félkörre felvágtam
és olíva olajban megpirítottam a gerslivel együtt. Meghintettem a
fűszerpaprikákkal, ízesítettem és felöntöttem vízzel. Addig főztem, amíg a
gersli és a zöldségek meg nem puhultak, majd hozzátettem a csicseriborsót és a
zsálya leveleket. Még 5-10 percig főztem és ekkor adtam hozzá a citrom reszelt
héját.
Tálaltam növényi tejföllel és gluténmentes kenyérrel.