2016. január 31., vasárnap

Körte leveles tésztában

Körte leveles tésztában

Időhiányban szenvedő háziasszonyok gyorsan elkészíthető süteménye.
 A körte az almához hasonlóan egész évben könnyen beszerezhető. Finom, édes íze ősszel és télen is az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője. A körte elég sok ásványi anyagot (kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamint (A, B1, B2, C, E) tartalmaz; összetétele miatt sok betegségre természetes gyógyír lehet.

Hozzávalók:

1 zacskó vegán leveles tészta  
4 db körte
2 ek Házi sárgabarack lekvár
10 dkg Darált dió
Fahéj

A körtéket megmosom és megszárítom. Félbe vágom és egy kiskanál segítségével kikanalazom a magházat. A diót megdarálom és összekeverem a házi sárgabarack lekvárral meg a fahéjjal. A körte közepébe töltöm a lekváros masszát. A leveles tésztát kihajtom és ráteszem a körtéket, majd körbevágom. A tészták széleit juharsziruppal megkenem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 200 fokon (légkeveréses) 20-25 percig sütöm.