Körte leveles tésztában
Időhiányban szenvedő háziasszonyok gyorsan elkészíthető
süteménye.
A körte az almához hasonlóan
egész évben könnyen beszerezhető. Finom, édes íze ősszel és télen is az
egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője. A körte elég sok ásványi anyagot
(kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamint (A, B1, B2, C, E)
tartalmaz; összetétele miatt sok betegségre természetes gyógyír lehet.
Hozzávalók:
1 zacskó vegán leveles tészta
4 db körte
2 ek Házi sárgabarack lekvár
10 dkg Darált dió
Fahéj
A körtéket megmosom és megszárítom. Félbe vágom és egy
kiskanál segítségével kikanalazom a magházat. A diót megdarálom és összekeverem
a házi sárgabarack lekvárral meg a fahéjjal. A körte közepébe töltöm a lekváros
masszát. A leveles tésztát kihajtom és ráteszem a körtéket, majd körbevágom. A
tészták széleit juharsziruppal megkenem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 200
fokon (légkeveréses) 20-25 percig sütöm.