Szejtánt már 8 évvel ezelőtt is vettem bio boltban különböző
ízesítésekben, de tulajdonképpen nem is néztem utána, hogy miből van, és
házilag el lehet e készíteni. Persze a neten barangolva akaratlanul megtaláltam
Sthőr Gréza otthon, gyorsan elkészíthető szejtánját. A búzahúshoz csak egy
zacskó búzasikért kellett vennem és Gréta utasításait követnem. Próba képpen
csak egy kis zacsival vettem, de azóta már bátran vásárolom nagyobb
kiszerelésben is. Sokféle étel elkészítéséhez feltudom használni, és ha marad
ki a főtt búzahúsból, akkor azt lefagyasztom.
5-5 dkg dió,mogyoró,kesudió,mandula
1 kis fej vöröshagyma
Kakukkfű
Mustár (ízlés szerint)Só,bors
Aszalt meggy
Az olajos magvakat száraz serpenyőben pirítsuk meg. Amikor
kihűlt késes darálóban a hagymával, kakukkfűvel, mustárral, sóval, borssal
daráljuk durvára. Ízlés szerint még lehet utóízesíteni. Akkor jó a töltelék, ha
a kezemmel összenyomom és egy csomóban marad. Természetesen, aki szeretne,
tehet hozzá útimagfűhélyat, hogy a töltelék biztosan egyben maradjon.
Kiterítem a megfőtt búzahúsomat és megkenem a magos
töltelékkel, középre aszalt meggyet teszek és feltekerem.(az aszalt meggy el is
hagyható) Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és a tetejét megkenem előzőleg
összekevert házi ketchup, és szója szósz keverékével.(ettől lesz piros és
ropogós a teteje) Légkeveréses sütőben 180 fokon sütöm addig, amíg szép piros
nem lesz a teteje. Sütés közben is még egyszer, kétszer átkenem a tetejét a
szója szószos keverékkel.