2016. január 31., vasárnap

Spagetti

Vastag spagetti paradicsomszószos padlizsánnal

A hétvége mostanában nálunk sajnos ugyan olyan rohanós mintha hétköznap lenne. A férjem dolgozik, a nagy fiamnak délelőtt edzés, a kettő kisebbel irány a bolt bevásárolni, de amint végeztünk megyünk vissza a kifáradt kiskamasz gyermekemért az uszodához. Hazaérve gyorsan ebédet kell főznöm, mert mindenki éhes.

Hozzávalók:
1 csomag tojás nélküli spagetti tészta
1 doboz paradicsomszósz
1 db padlizsán
30 dkg gomba
5 dkg szárított paradicsom
10 szem olivabogyó
1 db vöröshagyma
1 dl olíva olaj
só, bors, bazsalikom
5 dkg növényi sajt

A padlizsánt meghámozom és nagyon apró kockákra vágom, besózom és állni hagyom, hogy a kesernyés leve kifolyjon. A gombákat megmosom és felszeletelem, közben a serpenyőben olajat hevítek és a kockára vágott hagymát megdinsztelem. Hozzáteszem, a gombát sózom, borsozom, és szép barnára megpirítom. A padlizsán kockák levét papírtörlővel felitatom, forró olajba beledobom és megsütöm puhára, ízesítem. A spagettinek bő enyhén sós, olajos vizet teszek fel, és a megadott időpontig főzöm. A pirított gombához teszem a kész padlizsánt, vágok bele aszalt paradicsomot,olivabogyót és nyakon öntöm házi paradicsomszósszal. A végén durvára vágott bazsalikommal összeforralom.

A tésztát leszűröm, és a szósszal összekeverem vagy csak a tetejére halmozom. Növényi sajtot reszelek rá.