Káposztás tészta
Gyermekkorom óta három nagy kedvenc ételem van, ez a
paprikás krumpli, káposztás és krumplis tészta. Természetesen mást is szeretek,
de nálam a mai napig ezek az egyszerű ételek a tuti befutók. Nyári szünetben
volt, hogy este kilenc órakor mondtam Édesanyámnak úgy ennék egy finom paprikás
krumplit, de úgy gondoltam, hogy majd valamikor…. hozzálátott, a szeretett
Édesanyám hozzálátott este kilenc órakor főzni nekem. Ezt a szeretetet,
gondoskodást tanultam Tőle és hoztam tovább a saját családomba. Imádom a
káposztát, mindenféle variációban. Ifjonti koromban soha nem néztem utána, hogy
milyen jótékony élettani hatása van a káposztának, egyszerűen csak azt tudtam,
hogy ízletes, rengeteg vitamint tartalmaz és szeretem.
Hozzávalók:
1 nagy fej káposzta
Olíva olaj vagy kókuszolaj
Só, bors
Tojás nélküli száraz kockatészta (ez most gluténmentes,
kukoricalisztes)
A káposztát lereszelem, besózom és kb.fél órát állni hagyom.
A sós levét kinyomkodom és az olajos serpenyőben, lassú tűzön aranybarnára
dinsztelem. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal és én még csombort is szoktam
rá tenni.
A tésztát bő, enyhén sós, olajos vízben a megadott időpontig
főzöm. Leszűröm, és összekeverem a pirított káposztával.