Gyümölcsös zabpehely
Zabos oldalra zabpelyhes reggeli, na nem ezért lett ez a
blogom neve, de az már biztos, hogy szeretjük ezt a gabonát. A nap első
étkezése szerintem nagyon fontos. Amellett, hogy fel kell, töltsön, energiával
tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is. Sokszor
szoktam a hűvös reggeleken készíteni zabkását, ami kellemesen telíti és
felmelegíti a gyomrunkat. Minimum négy, de leginkább százféleképpen variálható.
Viszont van olyan, hogy a kását már nem kívánjuk, na akkor lép a helyére a
gyümölcsös zabpehely.
A zabpehely, zabkorpa abszolút a reggelik királya,
gyümölcsökkel, növényi joghurtokkal, magvakkal az egyik legjobb első, teljes
étkezés, amitől garantáltan nem fogunk éhezni délig.
Hozzávalók
35 g zabpehely
25 g zabkorpa
2oo g fagyasztott bogyós gyümölcs
300 g növényi joghurt
1 evőkanál rizs szirup (agave szirup)(ha édesebben szereted,
tehetsz még hozzá)
A szobahőmérsékletű bogyós gyümölcsöket turmixold össze. Egy
száraz serpenyőbe szórd bele a durvára darabolt mogyorót, zabpelyhet, és amikor
félig kész add hozzá a zabkorpát, majd pirítsd meg szép aranybarnára. Hagyd
kihűlni. A szobahőmérsékletű növényi joghurtba keverjük bele a kanálnyi
édesítőszert, egy kevés turmixolt gyümölcsöt óvatosan forgassunk bele, majd végül
a zabos keverék nagyját. A tálalásra szánt pohárban rétegezzük a maradék
pépesített gyümölcsöt és a „joghurtot” .
A tetejét szórjuk meg a kimaradt zabos-mogyorós keverékkel.