2016. január 23., szombat

Gyümölcsös zabpehely

Gyümölcsös zabpehely

Zabos oldalra zabpelyhes reggeli, na nem ezért lett ez a blogom neve, de az már biztos, hogy szeretjük ezt a gabonát. A nap első étkezése szerintem nagyon fontos. Amellett, hogy fel kell, töltsön, energiával tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is. Sokszor szoktam a hűvös reggeleken készíteni zabkását, ami kellemesen telíti és felmelegíti a gyomrunkat. Minimum négy, de leginkább százféleképpen variálható. Viszont van olyan, hogy a kását már nem kívánjuk, na akkor lép a helyére a gyümölcsös zabpehely.
A zabpehely, zabkorpa abszolút a reggelik királya, gyümölcsökkel, növényi joghurtokkal, magvakkal az egyik legjobb első, teljes étkezés, amitől garantáltan nem fogunk éhezni délig.

Hozzávalók
25 g mogyoró, darabolva
35 g zabpehely
25 g zabkorpa
2oo g fagyasztott bogyós gyümölcs
300 g növényi joghurt
1 evőkanál rizs szirup (agave szirup)(ha édesebben szereted, tehetsz még hozzá)


A szobahőmérsékletű bogyós gyümölcsöket turmixold össze. Egy száraz serpenyőbe szórd bele a durvára darabolt mogyorót, zabpelyhet, és amikor félig kész add hozzá a zabkorpát, majd pirítsd meg szép aranybarnára. Hagyd kihűlni. A szobahőmérsékletű növényi joghurtba keverjük bele a kanálnyi édesítőszert, egy kevés turmixolt gyümölcsöt óvatosan forgassunk bele, majd végül a zabos keverék nagyját. A tálalásra szánt pohárban rétegezzük a maradék pépesített gyümölcsöt és a  „joghurtot” .

A tetejét szórjuk meg a kimaradt zabos-mogyorós keverékkel.