A nagyfiam allergiás az
ételfestékre így csak olyan helyen ehetünk fagylaltot ahol minőségi, minden
mentes vagy marad az itthoni jégnyalóka elkészítése.
A receptet a www.trollakonyhamban.blogspot.no-ról
néztem le.
Karibi sárgarépás mangós
fagyi
Hozzávalók:
3 db közepes répa megfőzve
1 db érett mangó
1 db banán (nálam
fagyasztott)
fél narancs leve
1 lime reszelt héja
2 ek. limelé
2 dl kókuszkrém
1/2 rúd vanília kikapart
magjai
Azért főztem meg a répát, mert így sokkal krémesebb
állagú lesz a fagyi. A főtt répát még melegen összetörtem és hagytam kihűlni.
Az összes hozzávalót turmixgépben simára kevertem, majd fagyi gépbe tettem és
kb. 30 perc alatt elkészült a fagyi, semmi plusz édesítés nem szükséges, a répa
és a gyümölcsök pont tökéletesen édesek. Fagyi gép nélkül is lehet, akkor
műanyag dobozba kell tölteni és fél óránként mixerrel átkeverni, de szerintem
így is jégkristályos lesz kicsit. A legegyszerűbb jégkrém formákba tölteni, úgy
is szoktam, a gyerekek imádják. De szoktuk ugyanezt smoothieként is
fogyasztani, az is nagyon finom