Töltött paprika
Gyerekkorom nagy kedvence, ahogy az édeskés, savanykás
paradicsom szósz és a kissé kesernyés paprika tökéletesen harmonizál egymással.
Amióta nem eszek húst azóta nem is ettem töltött paprikát.
Egy vega oldalra felmentem recepteket nézni és valakinél megláttam a gusztusos
paprikát. A nyál egyből összefolyt a számban és azon járt az agyam, hogy van e
itthon hozzávaló alapanyag. Hús helyett valami zseniális a töltelék pirított
magvakból és kölesből. Aki nem vega még garantáltan az is megeszi.
A magokat száraz serpenyőben megpirítottam. A kölest
megfőztem kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben.
Kávédarálóban porrá őröltem a magokat és a kihűlt köleshez
adtam. Tettem hozzá apróra vágott vöröshagymát,sót,borsot. Paprikába
betöltöttem,paradicsomlébe beletettem és megfőztem.
(Ahogy ledaráltam a pirított magokat töpörtő illata volt
teljesen. Ebből lehet a hamis tepertőkrémet elkészíteni)