Mákos almás tészta
Van, hogy úgy ébredek, fel reggel sütni kellene valami finom
tésztát. Ilyenkor megkérdezem, a családomat milyet szeretnének. A nagyfiam
lekvárosat, a középső almásat, a kicsi aszalt gyümölcsöset (most az aszalt
vörös áfonyáért van oda nagyon) a férjemnek meg mindegy csak édesség legyen.
Na, ebből hozzon össze valaki valamit, hogy mindenkinek
megfeleljen!
Rohanós nap után vagy hétvégén könnyen megsüthető édesség a
családnak, barátoknak.
Az ünnepekre is elkészíthető vendégváró sütiként. Én hét
közben is elszoktam készíteni, amikor tudom, hogy nincs edzés és gyorsan
túlvagyunk a leckeíráson. Begubózunk a puha takaróba és meseolvasás közben vagy
jó rajzfilm nézésénél gyümölcs után finom uzsonna.
A mák és az alma szerintem tökéletes választás így együtt. A
tészta textúráját a mák nehézsége, töménysége mellett az alma teszi szaftossá,
könnyedebbé.
10 dkg liszt
10 dkg mák
2 db közepes alma
10 dkg barna cukor
1 ek. darált lenmag
2,5 dl szójajoghurt
1 dl szűz olaj
1 citrom héja
Elkészítés:
http://www.magdireceptek.blogspot.hu/2015/01/makos-almas-kavart-vegan.html