Szeretem a jó minőségű pékárukat ami tudom,hogy miből
készül.
12 dkg tönkölyliszt
11 dkg rozsliszt
2 dkg burgonyapehely (ettől levegősebb lesz a tészta)
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál barna nádcukor2 teáskanál só
½ dl olíva olaj
3 dl kéz meleg víz (lehet rizs v. zab tejjel is készíteni)
Kelesztés után 5 dkg-os golyókat picit pihentetem. (16 lett
belőle)
Ovális alakúra kinyújtom (tegnap babfőzelék volt az ebéd és olíva olajon dinsztelt hagyma amiből jócskán maradt ki) és a hagymás olajjal
megkentem majd feltekertem.
A sütőlemezre szilikonos sütőpapírt teszek,ráhelyezem a
kifliket folpackal letakarom a tetejét,hogy ne száradjon ki és még itt is
szépen megkelesztem.
Légkeveréses sütőt beállítom 190 fokra,lekenem a tetejét a
kifliknek olajjal és vízzel lespriccelem.
20-25 perc alatt el is készül.