2015. december 16., szerda

Gombapástétom

Gombapástétom

Kevesen szánják rá magukat a pástétomkészítésre. Pedig nem nagy ördöngösség. A vendégek biztosan értékelni fogják. „Hivatalosan” csak a pástétomtésztában készült étel neve a pástétom. Tökéletesen illeszthető bármilyen főfogás elé, ráadásul meghozzák az étvágyat a továbbiakhoz. Teljesebbé teszik az étkezést és az alkalom színvonalát is emelik. Vendégvárónak is tökéletesen alkalmasak.

Pirítsunk meg olíva olajban 30 dkg apróra vágott gombát 1 kis fej felkockázott hagymát. Sóval, borssal, zsályával apróra vágott petrezselyemmel, pici mustárral ízesítjük. Nyomkodjunk ki 2, vízben áztatott teljes kiőrlésű zsemlét.
 Késes darálóba tegyük bele a gomba masszát és a kinyomkodott zsemléket és daráljuk össze darabosra.(ha nem eléggé masszív a pástétom lehet hozzátenni útimagfűhéjat)
Lisztezett pástétomformába vagy őzgerincformába simítsuk bele. Vízzel töltött tepsibe állítva sütőben 130 fokon kb. 30 percig gőzöljük.

Én gőzpárolóban készítettem el 100 fokon 40 percig.