Habos narancstorta
A narancs, fahéj, szegfűszeg, vanília illata nekem a telet
idézi fel. Leve frissen facsarva reggeli vitaminbomba, húsa könnyű, kímélő
uzsonna. Narancsból készülhet adventi dekoráció, karácsonyfadísz vagy csak
nyersen cikkeire bontva illata belengi az egész szobát.
Fantasztikus ünnepi és hétköznapi saláták, desszertek
készülhetnek belőle. Különleges ízével, érdekes aromájával varázsolja ünnepivé
a süteményeket.
22,5 dkg liszt
12,5 dkg növényi margarin
2 evőkanál cukor
1/2 zacskó vanillin
cukor
4 evőkanál hideg víz (én hideg rizs tejet tettem bele)
A tésztát összedolgozzuk és betesszük a hűtőbe fél órára.
bbal (vakon sütöttem) 20-22
percig sütöttem aranybarnára.
Töltelék
2 zacskó bio vaníliás pudingpor (Dm-ben vettem)
5 dl rizstej
5 dl narancslé
4 evőkanál barnacukor
Hab
Vegyél kettő üveg csicseriborsót és tedd be a hűtőbe, hogy lehűljön
a leve.
Szűrd le és gépi habverővel maximumon verd fel. Amikor már
majdnem kemény tegyél hozzá 4 evőkanál cukrot és verd tovább kemény habbá.
A sült tortalapot töltsd meg a langyos pudinggal és az
utolsó pillanatban tedd rá a habot, és kézi fáklyával pirítsd meg a tetejét.
Habcsók
A habcsók igaz tömény cukorbomba, de egy évben egyszer
szerintem belefér. Nem tartott sokáig és hihetetlen, de pattogatott kukorica
íze volt.
Tapasztalat: pár darab karika másnapra megmaradt és párás környezetben visszapuhult,ragacsos lett.
Tapasztalat: pár darab karika másnapra megmaradt és párás környezetben visszapuhult,ragacsos lett.