2015. december 14., hétfő

Mákos almás tészta

Mákos almás tészta

Van, hogy úgy ébredek, fel reggel sütni kellene valami finom tésztát. Ilyenkor megkérdezem, a családomat milyet szeretnének. A nagyfiam lekvárosat, a középső almásat, a kicsi aszalt gyümölcsöset (most az aszalt vörös áfonyáért van oda nagyon) a férjemnek meg mindegy csak édesség legyen.
Na, ebből hozzon össze valaki valamit, hogy mindenkinek megfeleljen!
Rohanós nap után vagy hétvégén könnyen megsüthető édesség a családnak, barátoknak.
Az ünnepekre is elkészíthető vendégváró sütiként. Én hét közben is elszoktam készíteni, amikor tudom, hogy nincs edzés és gyorsan túlvagyunk a leckeíráson. Begubózunk a puha takaróba és meseolvasás közben vagy jó rajzfilm nézésénél gyümölcs után finom uzsonna.

A mák és az alma szerintem tökéletes választás így együtt. A tészta textúráját a mák nehézsége, töménysége mellett az alma teszi szaftossá, könnyedebbé.

 2 tk. szódabikarbóna
 10 dkg liszt
 10 dkg mák
 2 db közepes alma
 10 dkg barna cukor
 1 ek. darált lenmag
 2,5 dl szójajoghurt
 1 dl szűz olaj
 1 citrom héja

Elkészítés:
 A darált mákot, a lisztet, cukrot, lenmagpelyhet összekeverjük. Majd hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát, szójajoghurtot, olajat. Olajozott, lisztezett tepsibe téve 30-40 perc alatt készre sütjük.
http://www.magdireceptek.blogspot.hu/2015/01/makos-almas-kavart-vegan.html