2015. december 7., hétfő

Nyers málnás-mákos torta

A családom nagyon szereti a gyümölcsöket és az olajos magvakat. Így ez a torta tökéletes választás mindenféle szempontból.
Raw For Life facebook oldaláról.
 
TÉSZTA:-15 dkg áztatott dió-10 dkg áztatott datolya
Összeaprítani,tortaformába nyomkodni.

MÁLNALEKVÁR:
-20 dkg friss málna-5-6 áztatott datolya (ízlés szerint) Aprítógépben pürésíteni. Rátenni az alapra, hűtőbe tenni.
CITROMHAB:
-25 dkg áztatott kesudió
-1 frissen facsart citrom leve
-szirup,-4 ek. kókuszolaj. Krémesíteni az aprítógépben
 Rátenni a tortára. Hűtőben állni hagyni 1 éjszakára.

 
A tészta és a citromhab receptje ugyan az mint a Nyers citromos-málnás lepény receptnél,viszont a máktöltelék :
- 20 dkg őrölt mák
- 2 db alma
- 6 nagyméretű király datolya
- szirup (agávé vagy rizs ha nem elég édes Nektek a datolyától)
- kávéskanál fahéj
A datolyákat szűrt vízbe beáztatjuk legalább 1-2 órára.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A mákot megőröljük kávédarálóban.
Konyhai robotgépben először a datolyát eldolgozzuk. Majd hozzátesszük a levétől kinyomkodott almát, mákot, fahéjat, ha nagyon sűrűnek találjuk, a máktölteléket nyugodtan hígítsuk az alma levével, és ha nem eléggé édes, akkor a szirupból adhatunk hozzá.